Bábovka může být i s příměsí ovoce. Zaměříme se na jablka, která můžete do těsta nastrouhat. Stejně jako jablka, můžete použít třeba i hrušky nebo do těsta vmíchat i třešně, borůvky či brusinky.
Ingredience
- 250g polohrubé mouky
- 1-2 jablka
- 250g tvarohu ve vaničce
- 3ks vajec
- 220g cukru krystal
- 200g změklého másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- kůra z 1ks citronu
Postup
- Nejprve oloupejte jablko a nastrouhejte na hrubém vzorku. Žloutky oddělte od bílků.
- V míse utřete žloutky s cukrem, s vanilkovým cukrem a máslem do pěny.
- Poté přidejte tvaroh, nastrouhané jablko (oloupané), nastrouhanou citronovou kůru a vše promíchejte.
- Mouku si vedle v míse smíchejte s práškem do pečiva a poté vmíchejte do tvarohové směsi.
- Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta.
- Těsto vlijte do předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
- Pečte při 170°C cca 45-50 minut.
- Hotovou bábovku nechte vychladnout, poté vyklopte z formy a pokrájejte.