Tvarohová buchta s jablky

Tvarohová buchta s jablky
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Bábovka může být i s příměsí ovoce. Zaměříme se na jablka, která můžete do těsta nastrouhat. Stejně jako jablka, můžete použít třeba i hrušky nebo do těsta vmíchat i třešně, borůvky či brusinky.

Ingredience

  • 250g polohrubé mouky
  • 1-2 jablka
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 3ks vajec
  • 220g cukru krystal
  • 200g změklého másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra z 1ks citronu

Postup

  • Nejprve oloupejte jablko a nastrouhejte na hrubém vzorku. Žloutky oddělte od bílků.
  • V míse utřete žloutky s cukrem, s vanilkovým cukrem a máslem do pěny.
  • Poté přidejte tvaroh, nastrouhané jablko (oloupané), nastrouhanou citronovou kůru a vše promíchejte.
  • Mouku si vedle v míse smíchejte s práškem do pečiva a poté vmíchejte do tvarohové směsi.
  • Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta.
  • Těsto vlijte do předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
  • Pečte při 170°C cca 45-50 minut.
  • Hotovou bábovku nechte vychladnout, poté vyklopte z formy a pokrájejte.
Jablečná bábovka s příměsí tvarohu.
Zdroj: simplylovelychaos.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.