Skvěle se hodí na večírek nebo k odpolední kávě o víkendu.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 200 g studeného másla
- 100 g zakysané smetany studené
- 1 vejce studené
- 80 g cukru
- 350 g mouky
- 6 g prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
Na vymazání pekáče
- máslo
- mouka
Na drobenku
- 30 g studeného másla
- 40 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 40 g mouky
- 1 špetka soli
Na náplň
- 500 g tvarohu
- 180 g cukru
- 2 vejce
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 70 g jahod rozpůlených
- 70 g malin
- 70 g borůvek
- 3 meruňky na čtvrtky
- 1 broskev nakrájená na proužky
- Na přípravu těsta smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte nakrájené studené máslo a zapracujte ho.
- Přidejte zakysanou smetanu, vejce a vanilku a rychle a krátce prohněteme na vláčné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky. Pokud je příliš suché, přidejte ještě trochu zakysané smetany.
- Těsto přikryjeme a dáme na cca 40 minut do lednice.
- Na drobenku smíchejte mouku, cukr a sůl.
- Přidejte máslo a vanilku a prohněťte jí nadrobno. Drobenku dejte na chladné místo, dokud jí nebudete potřebovat.
- Na náplň ve velké míse rozšlehejte vejce.
- Přidejte tvaroh, cukr, vanilku a sůl a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte kukuřičný škrob a znovu promíchejte, dokud nebude směs krémová.
- Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, přebytečnou mouku oklepeme.
- Těsto rozválejte, vložte do plechu a přitiskněte ke dnu a stěnám.
- Tvarohovou náplň nalijeme na těsto v plechu.
- Tvarohovou náplň posypeme asi polovinou drobenky.
- Na buchtu rozložte maliny, borůvky, rozpůlené jahody, na čtvrtky nakrájené meruňky a kousky broskve.
- Ovoce posypeme zbylou drobenkou.
- Ovocnou tvarohovou buchtu s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50 minut, a poté jí necháme úplně vychladnout.
Na ovocnou náplň
Postup
Jestli vás nehoní mlsná, tak není nic jednoduššího než si připravit tyto lahodné pomazánky z tvarohu.