Tvarohová buchta s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Skvěle se hodí na večírek nebo k odpolední kávě o víkendu.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 200 g studeného másla
  • 100 g zakysané smetany studené
  • 1 vejce studené
  • 80 g cukru
  • 350 g mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli

Na vymazání pekáče

  • máslo
  • mouka

Na drobenku

  • 30 g studeného másla
  • 40 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 40 g mouky
  • 1 špetka soli

Na náplň

  • 500 g tvarohu
  • 180 g cukru
  • 2 vejce
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • Na ovocnou náplň

    • 70 g jahod rozpůlených
    • 70 g malin
    • 70 g borůvek
    • 3 meruňky na čtvrtky
    • 1 broskev nakrájená na proužky

    Postup

    • Na přípravu těsta smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
    • Přidejte nakrájené studené máslo a zapracujte ho.
    • Přidejte zakysanou smetanu, vejce a vanilku a rychle a krátce prohněteme na vláčné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky. Pokud je příliš suché, přidejte ještě trochu zakysané smetany.
    • Těsto přikryjeme a dáme na cca 40 minut do lednice.
    • Na drobenku smíchejte mouku, cukr a sůl.
    • Přidejte máslo a vanilku a prohněťte jí nadrobno. Drobenku dejte na chladné místo, dokud jí nebudete potřebovat.
    • Na náplň ve velké míse rozšlehejte vejce.
    • Přidejte tvaroh, cukr, vanilku a sůl a míchejte, dokud se vše nespojí.
    • Přidejte kukuřičný škrob a znovu promíchejte, dokud nebude směs krémová.
    • Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, přebytečnou mouku oklepeme.
    • Těsto rozválejte, vložte do plechu a přitiskněte ke dnu a stěnám.
    • Tvarohovou náplň nalijeme na těsto v plechu.
    • Tvarohovou náplň posypeme asi polovinou drobenky.
    • Na buchtu rozložte maliny, borůvky, rozpůlené jahody, na čtvrtky nakrájené meruňky a kousky broskve.
    • Ovoce posypeme zbylou drobenkou.
    • Ovocnou tvarohovou buchtu s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50 minut, a poté jí necháme úplně vychladnout.
    Kynuté těsto plné čerstvého ovoce a drobenky.
    Zdroj: inspirationforall.de

    Jestli vás nehoní mlsná, tak není nic jednoduššího než si připravit tyto lahodné pomazánky z tvarohu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.