Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza
Příprava: 5 minut Počet porcí: 1

Tato omáčka se podobá majonéze. Chuť je trošku jemnější a můžete si ji navíc přizpůsobit podle svých chutí. Je vhodná pro ty, kdo chtějí něco lehčího. Tvarohovou majonézu používáme do salátů a pomazánek. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.

INGREDIENCE

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g odtučněného tvarohu

POSTUP

  1. Čerstvý žloutek osolte a utřete s olejem a citronovou šťávou do pěny.
  2. Postupně vmíchejte tvaroh, hořčici a mléko.
  3. Hladký krém podle chuti přislaďte a přisolte.
Majonéza z tvarohu ve sklenici, nabíraná lžící.
www.fifteenspatulas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.