Tvarohová nátěrka

Tvarohová nátěrka

Domácí budapešťská pomazánka chutná nejlépe, zvlášť, když si najdeme tu správnou recepturu. Tahle lahůdka je populární zejména v Maďarsku, ale své fanoušky si získala i v dalších kuchyních.

Ingredience:

  • 250 g tvarohu z ovčího mléka
  • 1 menší žlutá cibule
  • 125 g čerstvého nesoleného másla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • Špetka bílého pepře
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky.
  • Přidáme změklé máslo s tvarohem a důkladně rozmícháme.
  • Přisypeme sladkou papriku, mletý kmín, pepř i sůl, a nakonec zakysanou smetanu.
  • Vše zamícháme, aby vznikla hladká směs.
  • Misku přikryjeme a dáme do lednice aspoň na 4 hodiny, aby se všechny suroviny promísily.
  • Pomazánka je skvělá na chléb či čerstvé pečivo. Ozdobit můžeme jarní cibulkou či rajčaty.

Tip:  Pokud chceme připravit zajímavé pohoštění například pro přátele, odřízneme vrchní část rajčete se stopkou, vydlabeme vnitřek lžičkou a rajčata naplníme touto pomazánkou.

Pomazánka z farmářského tvarohu s paprikou.
Zdroj: https://budapestcookingclass.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.