Celer nikdy neztratí svou křupavost ani výraznou chuť. Vlašské ořechy a ořechový olej dodají pomazánce další chuťový rozměr. Můžete také zkusit něco nového a použít lískové ořechy a lískový olej.
Co budeme potřebovat
- 2 šálky celeru nakrájeného na velmi tenké plátky
- sůl
- 1 střední stroužek česneku (nebo více podle chuti)
- 1 ¼ šálku jemného tvarohu (více podle chuti)
- ⅓ šálku jemně nasekaných vlašských nebo lískových ořechů
- 2 lžíce oleje z vlašských ořechů nebo oleje z pražených lískových ořechů
- čerstvě mletý černý pepř
- nasekaný čerstvý kopr (volitelně)
Postup
- Celer dejte do cedníku, osolte a nechte 15 až 30 minut odležet v dřezu.
- Z celeru vymačkejte vodu a přendejte ho do misky.
- V hmoždíři rozdrťte česnek na kaši.
- Smíchejte ho s tvarohem, ořechy a ořechovým olejem a vmíchejte do celeru.
- Přidáme mletý černý pepř, ochutnáme a dosolíme.
- Podle potřeby ozdobte nasekaným čerstvým koprem a podávejte.
Pomazánky můžeme doplnit drobně nakrájenou cibulí nebo prolisovaným česnekem, křenem nebo koprem a kořením. Přidáváme také různé koření, hořčicí, kečup.
Ke všem pomazánkám je nejlepší domácí pečivo a kde jinde si ho upéct než v domácí pekárně! Díky naší recenzi si vyberete tu nejlepší!