Tvarohová pomazánka s celerem

Tvarohová pomazánka s celerem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Celer nikdy neztratí svou křupavost ani výraznou chuť. Vlašské ořechy a ořechový olej dodají pomazánce další chuťový rozměr. Můžete také zkusit něco nového a použít lískové ořechy a lískový olej.

Co budeme potřebovat

  • 2 šálky celeru nakrájeného na velmi tenké plátky
  • sůl
  • 1 střední stroužek česneku (nebo více podle chuti)
  • 1 ¼ šálku jemného tvarohu (více podle chuti)
  • ⅓ šálku jemně nasekaných vlašských nebo lískových ořechů
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů nebo oleje z pražených lískových ořechů
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaný čerstvý kopr (volitelně)

Postup

  • Celer dejte do cedníku, osolte a nechte 15 až 30 minut odležet v dřezu.
  • Z celeru vymačkejte vodu a přendejte ho do misky.
  • V hmoždíři rozdrťte česnek na kaši.
  • Smíchejte ho s tvarohem, ořechy a ořechovým olejem a vmíchejte do celeru.
  • Přidáme mletý černý pepř, ochutnáme a dosolíme.
  • Podle potřeby ozdobte nasekaným čerstvým koprem a podávejte.

Pomazánky můžeme doplnit drobně nakrájenou cibulí nebo prolisovaným česnekem, křenem nebo koprem a kořením. Přidáváme také různé koření, hořčicí, kečup.

Ke všem pomazánkám je nejlepší domácí pečivo a kde jinde si ho upéct než v domácí pekárně! Díky naší recenzi si vyberete tu nejlepší!

Miska plná krémové pomazánky z tvarohu s bylinkami a krekry.
Zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.