Jemnost tvarohu a výrazná chuť nivy se v této pomazánce výborně doplňují.
INGREDIENCE
- půl vaničky oblíbeného tvarohu
- množství nivy dle našeho uvážení – vhodné minimálně 100 g
- máslo cca 50 g
- 1 cibule
- stroužek česneku
- pepř
- sůl
- chilli dle chuti
- případně mletá paprika
POSTUP
- V misce smícháme tvaroh a máslo, pokud bude třeba, použijte metličky.
- Přidáme předem nastrouhanou nivu a na drobno nakrájenou cibuli.
- Vmícháme rozmačkaný stroužek česneku.
- Dochutíme dle potřeby solí, pepřem a zvoleným kořením. Obecně platí – čím více dáme do pomazánky nivy, tím méně bychom měli solit – samotná niva je dost slaná.
Servírujeme na oblíbené pečivo, ozdobit můžeme zeleninou (cherry rajčátka, nakládané okurky) či třeba vlašskými oříšky.