Vánoce se blíží a my si pro vás tentokrát připravili ty nejlepší recepty na tvarohové vánoční cukroví.
Máme pro vás nepečené fitness kuličky i krásně červené sušenky.
Připravit si můžete dle našeho návodu i klasické tvarohové těsto a upravit ho na různé způsoby.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Vyzkoušejte také naše recepty na buchty s tvarohem nejen tak, jak je známe z pohádek. Jsou luxusní!
Tvaroh – tradiční mléčný výrobek s dlouhou historií
- Tvaroh se používá při pečení a vaření od pradávna.
- Je charakteristický smetanovou chutí, bílou barvou a krémovitou, respektive hrudkovitou konzistencí.
- Tvarohy se rozdělují na několik kategorií podle toho, jakou technologií se vyrábí.
- První skupinu tvoří tvarohy vyráběné za pomoci čistých mlékařských kultur, což jsou takzvané tvrdé tvarohy.
- Druhou variantou jsou měkké tvarohy, u nichž se setkáte s různým obsahem tuku.
- Je libo nízkotučný, nebo plnotučný?
- K pečení cukroví a dezertů se používají právě ty měkké tvarohy.
- Setkáte se s tvrzením, že tvaroh je těžce stravitelný, přitom opak je pravdou.
- Tvaroh je sice pomalu stravitelný, ovšem ne těžce.
- Velice pozitivní vliv má tato potravina na žlučník, střeva a játra.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!