Vzpomínáte na prázdniny u babičky? Udělejte si sladké tvarohové knedlíky a vraťte se do dětství.
Recept na tvarohové těsto je překvapivě jednoduchý.
Léto je plné ovoce a tvarohové knedlíky můžete naplnit vším, co máte zrovna po ruce.
A co to zkusit trochu zdravěji?
Podívejte se na naše recepty.
Naše recepty
Ověřené rady na přípravu
Jak připravit to nejlepší tvarohové těsto? Podívejte se na pár malých vychytávek, nebo se inspirujte ve video receptu:
- Použijte měkký tvaroh v kostce, ne z vaničky. Vaničkový obsahuje přiliš mnoho tekutiny a těsto se pak zbytečně moc lepí.
- Příliš vodnatý tvaroh nechte odkapat v sítku nebo můžete přebytečnou tekutinu vymačkat přes plátýnko.
- Místo mouky můžete do receptů použít krupici nebo dětskou krupičku, těsto je pak víc hebké.
- Knedlíky je možné v syrovém stavu zamrazit a kdykoliv na ně dostane chuť stačí je z mrazáku přendat do vroucí vody, nechat vařit pár minut než vyplavou na hladinu a můžete servírovat.
- Pokud nemáte po ruce čerstvé ovoce, můžete použít mražené.
- Tradičně se knedlíky podávají s nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem, ale zkuste třeba máslo, cukr, skořici a plátky mandlí nebo máslo, cukr a mák. Skvěle se hodí i zakysaná smetana.