Nejlepší recepty na knedlíky s tvarohem na jednom místě (tradiční i netradiční varianty)

Vzpomínáte na prázdniny u babičky? Udělejte si sladké tvarohové knedlíky a vraťte se do dětství.

Recept na tvarohové těsto je překvapivě jednoduchý.

Léto je plné ovoce a tvarohové knedlíky můžete naplnit vším, co máte zrovna po ruce.

A co to zkusit trochu zdravěji?

Podívejte se na naše recepty.

Ověřené rady na přípravu

Jak připravit to nejlepší tvarohové těsto? Podívejte se na pár malých vychytávek, nebo se inspirujte ve video receptu:

  • Použijte měkký tvaroh v kostce, ne z vaničky. Vaničkový obsahuje přiliš mnoho tekutiny a těsto se pak zbytečně moc lepí.
  • Příliš vodnatý tvaroh nechte odkapat v sítku nebo můžete přebytečnou tekutinu vymačkat přes plátýnko.
  • Místo mouky můžete do receptů použít krupici nebo dětskou krupičku, těsto je pak víc hebké.
  • Knedlíky je možné v syrovém stavu zamrazit a kdykoliv na ně dostane chuť stačí je z mrazáku přendat do vroucí vody, nechat vařit pár minut než vyplavou na hladinu a můžete servírovat.
  • Pokud nemáte po ruce čerstvé ovoce, můžete použít mražené.
  • Tradičně se knedlíky podávají s nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem, ale zkuste třeba máslo, cukr, skořici a plátky mandlí nebo máslo, cukr a mák. Skvěle se hodí i zakysaná smetana.
Czech fruit dumplings [Czech Cuisine S01E05]

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.