Příprava: 80 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 50 dkg polohrubé mouky
- 3 dkg droždí
- 7 dkg tuku krupice
- 10 dkg rostlinného tuku
- 1 vejce
- sůl
- cca 1/4 l mléka
Náplň:
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 1 žloutek
- cukr a mléko podle potřeby
- meruňky, švestky nebo třešně
Postup receptu
- Do mísy prosejeme mouku, doprostřed do důlku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a s troškou mouky promícháme
- Když vzejde kvásek, přidáme sůl, vejce, zbytek cukru, rozpuštěný vlažný tuk a pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme nepříliš tuhé těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout
- Pak lžící vykrajujeme stejné kousky, roztáhneme je na placičku, kterou plníme tvarohovou náplní a vypeckovaným ovocem (na každý kousek 1/4–1/2 meruňky, půlku švestky, 4–5 třešní, apod.)
- Dobře zabalené buchty klademe do vymaštěného pekáče a mezi sebou je dobře promastíme
- Necháme dokynout, pak je ještě pomastíme na povrchu a upečeme dozlatova