Tvarohové míša řezy s jahodami

Tvarohové míša řezy s jahodami

Tento dezert se nejlépe připravuje v dortové formě, ale můžete jej připravit i na plech. Ovoce si zvolte dle svých chutí, nejlépe však chutná s jahodami.

Ingredience na těsto

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 4 žloutky + bílky na sníh
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa holandského typu

Ingredience na krém

  • 750g plnotučného měkkého tvarohu
  • 150g moučkového cukru
  • 200g změklého másla
  • 400g čerstvých či mražených jahod

Ingredience na polevu

  • 80g čokolády na vaření
  • 50g másla
  • 1 lžíce mléka

Postup

  • Nejprve v míse vyšlehejte žloutky s cukrem a olejem do pěny. Za stálého míchání přisypávejte mouku, která je smíchaná s kypřícím práškem a kakaem.
  • Vedle si vyšlehejte sníh z bílků a ten postupně také do těsta zapracujte.
  • Dortovou formu vyložte pečícím papírem a nalijte těsto.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto hotové.
  • Těsto nechte vychladnout nejlépe na mřížce.
  • Připravte si krém tak, že rozpuštěné máslo vyšleháte s tvarohy a cukrem. Krém pak následně nanesete na korpus rovnoměrně po celém povrchu.
  • Následně naskládejte na krém nakrájené jahody a jemně je do něj vtlačte. Stěrkou urovnejte krém tak, abyste jahody schovaly krémem.
  • Nakonec připravte polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíte máslo, čokoládu poté vmícháte lžíci mléka. (Čokoláda tak nebude tvrdá, ale měkká na krájení)
  • Čokoládovou polevu nalijte na dort a stěrkou urovnejte.
  • Dort vložte do lednice nejlépe přes noc, alespoň na dvě hodiny. Hotový dort krájejte nahřátým nožem.
Čokoládový dort s tvarohem a čerstvými jahodami.
Zdroj: inkitchenopen.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.