Tvarohové mrkváče

Tvarohové mrkváče
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Pokud chcete tradiční recepturu obohatit o zdravé bílkoviny, zkuste povidla zaměnit za tvaroh.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g najemno nastrouhané mrkve
  • 150 g tvarohu
  • 100 g másla
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup

  • V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Přidejte najemno nastrouhanou mrkev a povolené máslo.
  • Promíchejte a rukama vypracujte v hladké těsto, které vložte na chvíli odpočinout do ledničky.
  • Následně těsto rozválejte a pomocí hrníčku vykrajujte kolečka.
  • Doprostřed každého kolečka vložte lžičku tvarohu.
  • Kolečko přeložte na polovinu, okraje důkladně přitlačte a vytvarujte do formy taštičky.
  • Mrkvánky s tvarohem pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
Mrkvánky s tvarohem.
zdroj: mykitchendiary.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.