Jednoduché, ale dobré. Potěší vděčného i náročného strávníka.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru moučky
- ½ hrnku oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce kakaa
Na krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 2 vanilkové cukry
- 125 g másla
- 500 g tvarohu ve vaničce
Na polevu:
- 100 g tmavé čokolády min. 60%
- 200 ml smetany ke šlehání
POSTUP:
Korpus:
- Vejce si vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Odeberte polovinu těsta a vylijte na vymazaný plech.
- Do druhé poloviny přidejte kakao a vylijte na světlé těsto.
- Dejte péct na 180 °C asi na 15 minut.
Krém:
- Pudinky uvařte dle návodu v polovině litru mléka.
- Přidejte vanilkové cukry a máslo.
- Do vychladlé směsi vmíchejte tvaroh a důkladně promíchejte.
- Krémem potřete vychladlý korpus.
Poleva:
- Smetanu přiveďte k varu a přidejte k čokoládě rozpuštěné v parní lázni.
- Šlehejte do zhoustnutí.
- Polijte na vrch řezu a dejte zchladit.