Tvarohové řezy – hrnečkové

Tvarohové řezy – hrnečkové

Jednoduché, ale dobré. Potěší vděčného i náročného strávníka.

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru moučky
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce kakaa

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • 2 vanilkové cukry
  • 125 g másla
  • 500 g tvarohu ve vaničce

Na polevu:

  • 100 g tmavé čokolády min. 60%
  • 200 ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Korpus:

  • Vejce si vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. 
  • Odeberte polovinu těsta a vylijte na vymazaný plech. 
  • Do druhé poloviny přidejte kakao a vylijte na světlé těsto.
  • Dejte péct na 180 °C asi na 15 minut.

Krém:

  • Pudinky uvařte dle návodu v polovině litru mléka.
  • Přidejte vanilkové cukry a máslo. 
  • Do vychladlé směsi vmíchejte tvaroh a důkladně promíchejte.
  • Krémem potřete vychladlý korpus.

Poleva:

  • Smetanu přiveďte k varu a přidejte k čokoládě rozpuštěné v parní lázni. 
  • Šlehejte do zhoustnutí. 
  • Polijte na vrch řezu a dejte zchladit.
tvarohový řez z hrnečku
Zdroj: monsieur-cousine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.