Tvarohové řezy s jahodami a želatinou

Tvarohové řezy s jahodami a želatinou

Tyto vynikající jahodové řezy s tvarohem vás chuťově odrovnají. Díky tvarohu jsou syté, ale přesto božské.

Ingredience na těsto

  • 150g polohrubé mouky
  • 180g cukr krystal
  • 6ks vajec
  • 5 lžic vlažného mléka
  • 1 pytlík kypřicího prášku do pečiva

Ingredience na krém

  • 200-250g smetany ke šlehání
  • 400g zakysané smetany
  • 500g měkkého tvarohu (polotučný)
  • Čerstvé jahody (nebo mražené)
  • 2 balení červené želatiny

Postup

  • V míse ušlehejte vejce s cukrem a mlékem do pěny. Ve vedlejší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a opatrně vmíchejte do vaječné směsi.
  • Vymažte si plech tukem, vysypte moukou a nalijte rovnoměrně těsto. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180°C cca 10-20 minut podle druhu trouby.
  • Těsto nechte vychladnout.
  • V misce našlehejte tvaroh spolu se zakysanou smetanou. Ušlehejte šlehačku a přimíchejte do tvarohové směsi. Potřete krémem vychladlý piškot. Naskládejte nakrájené jahody.
  • Želatinu připravte dle návodu na balení a nalijte na řezy.
  • Dejte do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny a podávejte nakrájené a ozdobené lístky máty či dalším ovocem.
Kousek jahodového řezu s jahodami a tvarohovým krémem.
Zdroj: christinascatchycakes.blogspot.de

Připravte si také některý z těchto úžasných jahodových koláčů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.