Tyto vynikající jahodové řezy s tvarohem vás chuťově odrovnají. Díky tvarohu jsou syté, ale přesto božské.
Ingredience na těsto
- 150g polohrubé mouky
- 180g cukr krystal
- 6ks vajec
- 5 lžic vlažného mléka
- 1 pytlík kypřicího prášku do pečiva
Ingredience na krém
- 200-250g smetany ke šlehání
- 400g zakysané smetany
- 500g měkkého tvarohu (polotučný)
- Čerstvé jahody (nebo mražené)
- 2 balení červené želatiny
Postup
- V míse ušlehejte vejce s cukrem a mlékem do pěny. Ve vedlejší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a opatrně vmíchejte do vaječné směsi.
- Vymažte si plech tukem, vysypte moukou a nalijte rovnoměrně těsto. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180°C cca 10-20 minut podle druhu trouby.
- Těsto nechte vychladnout.
- V misce našlehejte tvaroh spolu se zakysanou smetanou. Ušlehejte šlehačku a přimíchejte do tvarohové směsi. Potřete krémem vychladlý piškot. Naskládejte nakrájené jahody.
- Želatinu připravte dle návodu na balení a nalijte na řezy.
- Dejte do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny a podávejte nakrájené a ozdobené lístky máty či dalším ovocem.
Připravte si také některý z těchto úžasných jahodových koláčů.