Hledáte něco rychlého a snadného a přitom opravdu chutného? Zkuste tyto řezy. Tvaroh s listovým těstem je skvělá kombinace.
INGREDIENCE
- listové těsto – viz. základní recept
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 3 lžíce cukru krystalu
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml smetany
POSTUP
- Listové těsto vyválejte na dva stejně velké slabé pláty
- Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutky, dvěma lžícemi cukru a s vanilkovým cukrem
- Na plech vystlaný pečicím papírem dejte první plát listového těsta
- Rovnoměrně ho pomažte tvarohovou směsí a přikryjte druhým plátem
- Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180°
- Bílky vyšlehejte se zbytkem cukru v tuhý sníh
- Plech vyndejte z trouby, na dezert rovnoměrně rozvrstvěte sníh a dejte zpět do trouby na dalších ř minut
- Po vychladnutí rozkrájejte na čtvercové porce a servírujte.