Toužíte po těstu, které se vám doslova rozplyne a jazyku? Upečte si jeden z těchto receptů na tvarohové rohlíčky a vychutnejte si toto sladké pokušení!
Ale pozor toto sladké pečivo je vysoce návykové a může se stát, že ho budete péct stále a stále dokola!
Nadýchanému těstu a krémové náplni se jen těžko odolává. Tak neváhejte a pusťte se do pečení s námi.
Naše recepty
Tipy na další náplně do rohlíčků
Udělejte si naše recepty trochu více pestré a vyberte si ze široké škály dalších lahodných náplní, které jsme pro vás připravili níže.
Svatomartinská tvarohová náplň
- 250 g tučného tvarohu
- Vejce
- Balíček vanilkového cukru
- Lžíce cukru krystal
- Rozinky
- Mléko
Postup
- Tvaroh si smícháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a rumem
- Pokud chceme řidší směs můžeme ho naředit mlékem
- Nakonec přidáme rozinky
Rozinky můžeme před použitím namočit na 30 minut do rumu.
Povidlová náplň
- 200 g švestkových povidel
- 2 lžíce rumu
- Lžička mletá skořice
- ½ balení vanilkového cukru
- Lžíce cukru krystal
- Lžička citronové kůry
- Strouhaný perník (perníkové koření)
Postup
- Hustá povidla smícháme s rumem, do krémové konzistence
- Do směsi přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a i trochu cukru
- Pokud jsou povidla příliš hustá zahustíme je perníkem
Maková náplň
- 200 g mletého máku
- 400 ml mléka
- 70 g cukru krupice
- ½ lžičky skořice
- Lžička citronové kůry
- 2 lžíce rumu
- Lžíce hrubé mouky
Postup
- V hrnci přivedeme k varu mléko a přisypeme namletý mák
- Poté snížíme teplotu a lehce mák povaříme, dokud než mák nezačne houstnout
- Na konci vaření přisypeme k máku hrubou moukou a promícháme, aby se mák zahustil
- Hrnec s mákem stáhneme z plotny a ještě horký mák osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rum a skořici
- Promícháme a necháme vychladnout
Jablečná náplň
- 20 g másla
- 1 kg jablek
- 100 g cukru
- Kousek celé skořice
Postup
- Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme
- Vložíme je do hrnce a podusíme je na másle se skořicí a s trochou cukru
- Když je jablečná náplň dostatečně hustá, odstavíme jí z ohně, skořici vyndáme a dosladíme podle chuti
- Jestli chceme přidáme i citrónovou šťávu
Ořechová náplň
- 40 g másla
- 150 g mletých ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml horkého mléka
- Hrst drcených piškotů
Postup
- Máslo si rozpustíme v hrnci a poté na něm opečeme ořechy
- Přidáme cukr a promícháme a necháme je pražit a lehce zkaramelizovat
- Přilijeme mléko a důkladně promícháme
- Poté hrnec sundáme z plotny a necháme vychladnout
- Nakonec ořechovou náplň zahustíme hrstí piškotů a můžeme jí dochutit trochou rumu