Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 25 dkg hrubé mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 4 lžíce mléka
- švestky.
Postup receptu
- Tvaroh utřeme s cukrem, solí, vejci a tukem dohladka a zředíme mlékem
- Pak přidáme hrubou mouku a propracujeme vláčné těsto, které nesmí lepit
- V případě potřeby přidáme ještě trochu mouky nebo v opačném případě, kdy je těsto tuhé, tak trochu mléka
- Z těsta uděláme váleček a odkrajujeme z něj kousky, do kterých zabalíme švestku
- Dobře uzavřené knedlíky ihned vaříme v osolené vodě 5-7 minut
- Podáváme je sypané strouhaným tvarohem a cukrem nebo cukrem smíchaným s mákem a přeléváme rozpuštěným máslem