Malý zákusek, jednoduché cukroví nebo prostě pamlsek, který snadno a rychle zažene vaše chutě na sladké. Příprava není nijak složitá a výsledek potěší vás i vaše blízké.
Ingredience:
Na těsto:
- 30 dkg hladké mouky
- 15 dkg čerstvého změklého nesoleného másla
- 2 žloutky
- 10 dkg erythritolu rozemletého na prášek
- 1 balíček vanilkového cukr
- Strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- Sůl na špičku nože
- 1 lžíce zakysané smetany
Na tvarohovou náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce velikosti M
- 1 – 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 vrchovatá polévková lžíce krupicového cukru
- 1 – 2 lžičky vanilkového pudinku
Na dohotovení:
- 2 lžíce mléka
- Šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
- Moučkový cukr na posypání
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy a nasypeme do nádoby kuchyňského robota.
- Přidáme změklé máslo, žloutky, práškový erythritol, vanilkový cukr a zapneme na střední rychlost.
- Necháme zapnuté a přidáme zakysanou smetanu se solí.
- Přisypeme strouhanou kůru, a nakonec kypřící prášek do pečiva.
- Při střední rychlosti vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinut do lednice.
- Poté těsto vyjmeme, rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
- Vykrajovátkem nebo třeba hrnkem vykrajujeme stejně velká kolečka.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Do středu dáme 1 – 2 lžičky tvarohové náplně (záleží na tom, jak je velké kolečko).
- Smícháme mléko s citronem a každé kolečko po okrajích namažeme.
- Překlopíme okraje k sobě a přimáčkneme pomocí vidličky po celém obvodu.
- Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme cca 15 – 20 minut, dokud není povrch narůžovělý.
- Hotové žabí huby vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku, kde je necháme vychladnout.
- Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
- Kdo chce o něco sladší variantu, může moučkový cukr smíchat s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v této směsi obalit.
