Tvarohové žabí huby

Tvarohové žabí huby

Malý zákusek, jednoduché cukroví nebo prostě pamlsek, který snadno a rychle zažene vaše chutě na sladké. Příprava není nijak složitá a výsledek potěší vás i vaše blízké.

Ingredience:

Na těsto:

  • 30 dkg hladké ​​mouky
  • 15 dkg čerstvého změklého nesoleného másla
  • 2 žloutky
  • 10 dkg erythritolu rozemletého na prášek
  • 1 balíček vanilkového cukr
  • Strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • Sůl na špičku nože
  • 1 lžíce zakysané smetany

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce velikosti M
  • 1 – 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá polévková lžíce krupicového cukru
  • 1 – 2 lžičky vanilkového pudinku

Na dohotovení:

  • 2 lžíce mléka
  • Šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  • Mouku prosejeme do mísy a nasypeme do nádoby kuchyňského robota.
  • Přidáme změklé máslo, žloutky, práškový erythritol, vanilkový cukr a zapneme na střední rychlost.
  • Necháme zapnuté a přidáme zakysanou smetanu se solí.
  • Přisypeme strouhanou kůru, a nakonec kypřící prášek do pečiva.
  • Při střední rychlosti vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinut do lednice.
  • Poté těsto vyjmeme, rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
  • Vykrajovátkem nebo třeba hrnkem vykrajujeme stejně velká kolečka.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Do středu dáme 1 – 2 lžičky tvarohové náplně (záleží na tom, jak je velké kolečko).
  • Smícháme mléko s citronem a každé kolečko po okrajích namažeme.
  • Překlopíme okraje k sobě a přimáčkneme pomocí vidličky po celém obvodu.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 15 – 20 minut, dokud není povrch narůžovělý.
  • Hotové žabí huby vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku, kde je necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
  • Kdo chce o něco sladší variantu, může moučkový cukr smíchat s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v této směsi obalit.
Lahodné plněné mušličky s tvarohovou náplní.
Zdroj: https://egyszerugyorsreceptek.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.