Lahodná buchta s borůvkami a tvarohem, po které se už při jejím pečení budou všem sbíhat sliny.
Ingredience
- 500g polohrubé mouky
- 180-200g cukru krystal
- 3 vejce
- 400ml mléka
- 150ml oleje či rozpuštěného másla
- 1 a 1/2 kypřicího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 250g tvarohu
- borůvky
Postup
- V misce smíchejte cukr s vejci, olejem a mlékem.
- V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Poté pomalu vmíchejte do vaječné směsi.
- Vedle si smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a vmíchejte do směsi těsta.
- Vzniklé těsto nalijte na vymazaný plech a navrch poklaďte borůvky.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda už nelepí a je hotová.
- Hotovou bublaninu podávejte posypanou moučkovým cukrem nebo jen tak.