Tvarohovo-čokoládová buchta

Tvarohovo-čokoládová buchta
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Tuto čokoládovou buchtu s tvarohem si všichni zamilují. Upečte ji pro vaše blízké a uvidíte sami, že nezbyde ani kousek.

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3ks vajec
  • 1/2 hrnku mléka nebo vody
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2-3 lžíce kakaa holandského typu

Ingredience na náplň

  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2ks žloutků
  • 1/2 vanilkového pudinku v prášku

Postup

  • Nejprve prosejte mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidejte vajíčka, mléko (vodu), olej, cukr a holandské kakao.
  • Vše smíchejte do hladka a těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem. (Případně vymazaný máslem a vysypaný moukou.)
  • V jiné míse smíchejte tvaroh s půlkou pudinku v prášku. Přidejte vanilkový cukr a dva žloutky.
  • Náplň s tvarohem dejte do silnějšího igelitového pytlíku, ustřihněte mu růžek a podle fantazie nanášejte náplň na připravené kakaové těsto.
  • Můžete dělat mřížku, vlnky, různé obrázky, či cokoliv, co vás napadne.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 50-60 minut.
  • Po upečení můžete posypat moučkovým cukrem a podávejte například se zmrzlinou, šlehačkou nebo rozehřátou čokoládou.
Dvoubarevná buchta z kakaa a tvarohovo-pudinkové náplně.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.