Jablečná buchta s tvarohem, kterou musíte ochutnat. Šťavnatý a vláčný moučník pro všechny příležitosti.
Ingredience na těsto
- 350g polohrubé mouky
- 150g cukru krystal
- 140g změklého másla
- 2ks vajec
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Ingredience na tvarohovou náplň
- 500g tučného tvarohu ve vaničce
- 100g moučkového cukru
- 1/2 balení pudinku v prášku (vanilka)
- 0,5l mléka
- rozinky nebo vlašské ořechy dle chuti
Ingredience na jablečnou náplň
- 500g-800g strouhaných jablek
- cukr krystal podle chuti
- 1-2 lžičky mleté skořice
Postup
- V míse smíchejte prosátou mouku s krystalovým cukrem a práškem do pečiva. Poté zapracujte změklé máslo a vajíčka.
- Těsto by mělo připomínat drobenku.
- Pekáč vyložte pečícím papírem a nasypte na dno asi 2/3 těsta (drobenky) a upěchujte.
- V jiné míse vyšlehejte tvaroh s cukrem, pudinkovým práškem, mlékem a oříšky nebo rozinkami podle chuti.
- Tvarohová náplň by měla být řídká, bez hrudek. Nalijte ji na rozprostřené těsto v pekáči.
- V míse nastrouhejte jablka, smíchejte je s cukrem a skořicí. Jablečnou směs rozprostřete navrch tvarohové směsi.
- Nakonec navrch rozprostřete zbývající těsto (drobenku).
- Pečte při 160°C po dobu asi 45 minut. Nechte vychladnout a podávejte.