Klasika tak trochu nevšedně. Pojďte vyzkoušet tradiční lívancové těsto doplněné o nastrouhané jablko. Kouzlo jablka se v tomto receptu skrývá v jeho schopnosti výsledný pokrm udělat vláčným a nadýchaným jako obláček.
Co budeme potřebovat
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 2 polévkové lžíce smetany
- 2 vejce
- 1 velké jablko
- šťáva z půlky citronu
- 1 hrneček hladké mouky
- 1 hrneček celozrnné mouky
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 4 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla na opékání
Postup
- Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme.
- Do nastrouhaného jablka přimícháme cukr a přidáme citronovou šťávu.
- Do směsi přidáme tvaroh, smetanu a olej.
- Vše dohromady promícháme.
- Dále do směsi přidáme vejce a znovu smícháme.
- Vedle v míse si smícháme všechny suché ingredience. To znamená hladkou a celozrnnou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.
- Vše v míse promícháme.
- Suché ingredience začneme pomalu přisypávat k ingrediencím mokrým.
- Vše spolu promícháme do hladké směsi.
- Když je těsto připravené, na rozpálené pánvičce si rozpustíme máslo.
- Lívance do zlatova opékáme z obou stran.
Pokud patříte mezi milovníky jablek v jakékoliv podobě, neváhejte vyzkoušet tyto recepty na jablečné řezy, které vás určitě nezklamou.