Tvarohovo-mrkvový moučník s vůní skořice

Tvarohovo-mrkvový moučník s vůní skořice
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tato šťavnatá mrkvová buchta s tvarohem a skořicí příjemně překvapí každého, kdo rád sladké. Inspirujte se!

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru
  • 1,5 hrnku rostlinného oleje
  • 4ks vajec
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 3-4 strouhané mrkve
  • 1 hrnek nasekaných ořechů (vlašských)
  • moučkový cukr na posyp

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte olej, tvaroh a zamíchejte.
  • Postupně přimíchávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, skořicí a špetkou soli.
  • Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a nasekané oříšky. Promíchejte.
  • Vzniklé těsto dejte do vymazaného pekáčku, menšího plechu nebo dortové formy.
  • Dejte péct na 25 minut. Zkuste špejlí, zda už je buchta hotová.
  • Po upečení nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Moučník z mrkve, tvarohu a ořechů se skořicovou vůní.
Zdroj: gritsandpinecones.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.