Tzv. „propadnutá buchta“ je výbornou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Inspirujte se!
Ingredience na těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3ks vajec
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek vlažné vody/mléka
- 1 hrnek cukru
- 5 lžic kakaa holandského typu
- 1 balíček kypřicího prášku
Ingredience na náplň
- 2ks tvarohu ve vaničce
- 2ks žloutků
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku v prášku
Postup
- V míse smíchejte vodu/mléko s olejem, celými vajíčky a cukrem. Vyšlehejte a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Smíchejte ingredience na náplň a pomocí lžíce ji nanášejte na těsto na plechu. Tvarujte kopečky.
- Buchtu dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 40-45 minut.
- Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.