Lahodně bohatý a čokoládově malinový koláč se smetanovým sýrem s kakaovým sušenkovým základem a lahodnou náplní. A protože čokolády není nikdy dost, připravte si i naše recepty na buchtu s čokoládou.
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 300 g čokoládových sušenek
- 90 g másla
Na náplň
- 225 g hořké čokolády
- 500 g plnotučného smetanového sýra
- 100 g moučkového cukru
- 100 g světle hnědého cukru
- 35 g kakaového prášku
- 3 střední vejce
- 150 ml dvojité smetany
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 g malin
Na ozdobu
- 100 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 200 ml dvojité smetany
- 100 g malin
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu máslem.
- Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku a poté vmíchejte máslo.
- Směs natlačíme na dno formy.
- Sušenkový základ pečte v troubě 10 minut.
- Jakmile je základ upečený, snižte teplotu trouby na 160°C.
- V misce rozpustíme hořkou čokoládu.
- Do nové velké mísy přidejte plnotučný měkký smetanový sýr a vyšlehejte do hladka.
- Přidejte vejce, cukry, kakaový prášek a vanilkový extrakt a promíchejte.
- Přidejte vychladlou rozpuštěnou hořkou čokoládu, přimíchejte smetanu a znovu promíchejte, dokud směs nebude hladká. Nakonec vmíchejte maliny.
- Směs rozetřete na upečený sušenkový základ.
- Cheesecake pečte v troubě 35 minut.
- Cheesecake nechte hodinu vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky.
- Vyjměte formu z trouby a dejte cheesecake do lednice minimálně na 6 hodin.
- Jakmile cheesecake ztuhne, přidejte do mísy hořkou čokoládu, mléčnou čokoládu a dvojitou smetanu.
- Tu rozpusťte a dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.
- To nalijte na cheesecake a posypte ho čokoládovými hoblinkami a malinami.