Skvělý cheesecake si můžete připravit i z tvarohu a zakysané smetany, i když se nejedná o tradiční recepturu. Vyzkoušejte náš lahodný recept, po kterém se budete olizovat!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 200 g Bebe sušenek
- 100 g změklého másla
Na náplň:
- 750 g odtučněného tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- 2 vanilínové cukry
- 50 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření (52 % kakaa)
- 80 ml 33 % smetany ke šlehání
- 50 g změklého másla
Na ozdobení:
- čerstvé jahody
Postup
- Bebe sušenky rozmixujte najemno a smíchejte je se změklým máslem.
- Sušenkový základ rovnoměrně namačkejte na dno dortové formy vystlané pečícím papírem.
- Korpus dejte péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
- Předpečený korpus nechte vychladnout.
- Mezitím šlehacím mixérem při nízkých otáčkách utřete dohladka tvaroh se zakysanou smetanou, vanilínovým a krystalovým cukrem.
- Potom za stálého míchání přidejte postupně po jednom vajíčka a mouku.
- Krém rozetřete na vychladlý korpus.
- Cheesecake pečte 50 minut v troubě vyhřáté na 170°C.
- Po dopečení vypněte troubu, otevřete dvířka a ještě 20 – 30 minut nechte cheesecake v troubě.
- Potom ho dejte ztuhnout do chladničky min. na 3 hodiny (nejlépe přes noc).
- Čokoládu nasekejte na malé kousky a zalijte horkou smetanou.
- Nechte asi 2 minuty odstát a poté míchejte, až se čokoláda úplně rozpustí.
- Do ještě teplé čokolády přidejte máslo a utřete dohladka.
- Na ztuhlý cheesecake nalijte čokoládovou polevu a dozdobte čerstvými jahodami.
Co sklidí stejný úspěch jako dort, ale stojí mnohem méně úsilí? Sladký pohár! Se zmrzlinou i bez, se šlehačkou i smetanou, s piškoty, oplatkami nebo s posypem.
Inspirujte se i našimi dalšími recepty na ovocný pohár, které jsou sázkou na jistotu!