Tvarohový dort s malinovou omáčkou

Tvarohový dort s malinovou omáčkou

Výborný, nefalšovaný dort ze smetanového sýra, který je doplněn o skvěle dochucenou malinovou omáčku. Tento recept vyžaduje trochu více kuchařské zručnosti, ale výsledný produkt si zamilujete.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  1. 230 g rozdrcených grahamových krekrů
  2. 2 lžíce cukru
  3. Špetka soli
  4. 60 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  1. 900 g smetanového sýra
  2. 270 g cukru
  3. Špetka soli
  4. 2 lžičky vanilkového extraktu
  5. 4 vejce
  6. 160 ml zakysané smetany
  7. 160 ml smetany na šlehání

Na polevu

  1. 475 ml zakysané smetany
  2. 35 g moučkového cukru
  3. lžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 340 g čerstvých malin
  2. 100 g cukru
  3. 120 ml vody

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Rozdrcené grahamové sušenky smícháme s cukrem, solí a rozpuštěným máslem
  3. Na dno dortové formy vtlačíme grahamovou směs
  4. Směs by měla být rovnoměrně rozprostřená
  5. Krustu vložíme do trouby a pečeme přibližně 10 minut
  6. Poté krustu vyndáme a necháme vychladnout
  7. Když krusta v dortové formě vychladne, formu pevně kolem dokola obalíme alobalem
  8. Alobal musí být kolem formy pevně omotán, aby se nevytvořily díry, pokud by v obalu byly voda by jimi prosákla a zničila krustu
  9. Formu obalíme alespoň do tří vrstev
  10. Na tvarohovou náplň si ve větší míse ušleháme smetanový sýr a cukr
  11. Směs mixujeme přibližně 4 minuty, dokud nebude hladká a krémová
  12. Přidáme sůl, vanilku, zakysanou smetanu a vejce, která přidáváme postupně a dál mixujeme
  13. Přidáme smetanu ke šlehání a pokračujeme v míchání
  14. Do většího plechu umístíme zabalenou dortovou formu a připravíme si 2 litry horké vody
  15. Vytvořenou krémovou náplň nalijeme na krustu z grahamových sušenek
  16. Dort vložíme do trouby na nejnižší rošt
  17. Když je plech v troubě, začneme do něj pomalu vlévat horkou vodu, dokud nedosahuje poloviny výšky plechu
  18. Tvarohový dort pečeme v troubě na 160 stupňů přibližně hodinu a půl
  19. Poté troubu vypneme, dvířka otevřeme a koláč v ní necháme vychladnout
  20. Dort tam necháme chladnout další hodinu, abychom zabránili popraskání jeho povrchu
  21. Na polevu si dáme zakysanou smetanu do vetší misky, přidáme cukr a vanilku
  22. Vše smícháme dohromady a do hladka
  23. Na malinovou omáčku si dáme maliny do hrnce
  24. Přidáme cukr, vodu a zahříváme na střední teplotě přibližně 5 minut, dokud omáčka nezačne houstnout, poté sundáme z plotny
  25. Maliny poté rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem
  26. Kousky tvarohového podáváme polité polevou ze zakysané smetany a pokapané malinovou omáčkou

Pokud chcete dort chladit v lednici. Přikryjte ho alobalem, aby se alobal nedotýkal vršku dortu a v lednici chlaďte minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Nadýchaný dortík s malinovou omáčkou a šlehačkou.
Zdroj: lilluna.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.