Tvarohový koláč na Velikonoce

Tvarohový koláč na Velikonoce

I u nás se začal na Velikonoce péct ruský trhaný koláč. Jeho příprava je totiž jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte!

Ingredience na těsto

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 3/4 hrnku másla
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Ingredience na náplň

  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 2 vaničky tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postup

  1. Ve větší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte do ní cukr a kakao.
  2. Dále do misky přimíchejte vejce a máslo, a potom na pracovní desce zpracujte těsto.
  3. Čtvrtinu těsta dejte stranou, zbytek dejte do formy na koláč.
  4. Zvlášť v misce utřete máslo s cukrem, přidejte tvaroh a všechno promíchejte.
  5. Ze smetany si ušlehejte šlehačku, a tu opatrně zamíchávejte do tvarohu.
  6. Poté přidejte vejce, špetku soli a sáček vanilkového cukru.
  7. Náplň pomocí mixéru promíchejte, aby se všechny ingredience dokonale spojily.
  8. Náplň dejte na těsto, a potom ze zbývajícího těsta vykrojte nějaké ozdoby, a tím koláč zpestřete.
  9. Předehřejte si troubu na 180 °C a ruský trhaný koláč pečte zhruba 60 minut.
Tvarohový koláč s čokoládovými fleky.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.