I u nás se začal na Velikonoce péct ruský trhaný koláč. Jeho příprava je totiž jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte!
Ingredience na těsto
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 3/4 hrnku másla
- 2 velká vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
Ingredience na náplň
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 2 vaničky tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Postup
- Ve větší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte do ní cukr a kakao.
- Dále do misky přimíchejte vejce a máslo, a potom na pracovní desce zpracujte těsto.
- Čtvrtinu těsta dejte stranou, zbytek dejte do formy na koláč.
- Zvlášť v misce utřete máslo s cukrem, přidejte tvaroh a všechno promíchejte.
- Ze smetany si ušlehejte šlehačku, a tu opatrně zamíchávejte do tvarohu.
- Poté přidejte vejce, špetku soli a sáček vanilkového cukru.
- Náplň pomocí mixéru promíchejte, aby se všechny ingredience dokonale spojily.
- Náplň dejte na těsto, a potom ze zbývajícího těsta vykrojte nějaké ozdoby, a tím koláč zpestřete.
- Předehřejte si troubu na 180 °C a ruský trhaný koláč pečte zhruba 60 minut.