Tvarohový koláč s hruškami

Tvarohový koláč s hruškami

Hrušky, tvaroh a drobenka se skořicí – ideální kombinace pro nedělní poobědový zákusek.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 100 gramů másla
  • 220 gramů hladké mouky
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • ¼ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce

Náplň:

  • 500 gramů tvarohu ve vaničce
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru 
  • 2 vejce
  • hrušky

Posýpka:

  • 100 gramů polohrubé mouky
  • 50 gramů krupicového cukru
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 50 gramů másla

Postup přípravy:

  • Nejdříve si připravte těsto – máslo utřete s cukrem, přidejte vejce a ušlehejte.
  • Do této směsi přidejte ostatní přísady potřebné na těsto a vypracujte.
  • Hotové těsto vložte alespoň na půl hodiny do lednice. 
  • Mezitím, co bude těsto v lednici odpočívat, připravte si náplň.
  • Přichystejte si hrušky – oloupejte je, zbavte se jadřinců a nakrájejte na kostky.
  • Tvaroh, cukry a vejce vymíchejte dohladka.
  • Odpočaté těsto z lednice natlačte do formy na koláč.
  • Nalijte na něj tvarohovou náplň a nahoru naskládejte kousky hrušek.
  • Nakonec koláč zasypte drobenkou a vložte do trouby.
  • Pečte po dobu asi 50-60 minut.
koláč s tvarohem a hruškami
Zdroj foto: roadfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.