Hrušky, tvaroh a drobenka se skořicí – ideální kombinace pro nedělní poobědový zákusek.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 100 gramů másla
- 220 gramů hladké mouky
- 50 gramů moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- ¼ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce
Náplň:
- 500 gramů tvarohu ve vaničce
- 50 gramů moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- hrušky
Posýpka:
- 100 gramů polohrubé mouky
- 50 gramů krupicového cukru
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 50 gramů másla
Postup přípravy:
- Nejdříve si připravte těsto – máslo utřete s cukrem, přidejte vejce a ušlehejte.
- Do této směsi přidejte ostatní přísady potřebné na těsto a vypracujte.
- Hotové těsto vložte alespoň na půl hodiny do lednice.
- Mezitím, co bude těsto v lednici odpočívat, připravte si náplň.
- Přichystejte si hrušky – oloupejte je, zbavte se jadřinců a nakrájejte na kostky.
- Tvaroh, cukry a vejce vymíchejte dohladka.
- Odpočaté těsto z lednice natlačte do formy na koláč.
- Nalijte na něj tvarohovou náplň a nahoru naskládejte kousky hrušek.
- Nakonec koláč zasypte drobenkou a vložte do trouby.
- Pečte po dobu asi 50-60 minut.