Málokdo nemiluje malinový cheesecake. Tento recept se mírně liší od některých ostatních, protože nevyžaduje pečení ani želatinu a netuhne stejným způsobem jako běžný tvarohový koláč, který si můžete s námi připravit v 6 různých variantách, takže textura je jemnější a krémovější.
Co budeme potřebovat
- 250 g grahamových sušenek
- 100 g másla
- 600 g plnotučného smetanového sýra
- 250 g sýra mascarpone
- 350 g moučkového cukru
- 400 g malin
- 250 g semínek granátového jablka
Postup
- Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
- Sušenky rozdrťte válečkem najemno.
- Drobky přendejte do velké mísy, přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
- Směs vyklopte do vymazané formy a uhlaďte.
- Dejte na 1 hodinu do lednice.
- Krátce prošlehejte smetanový sýr, mascarpone a moučkový cukr, pak přidejte maliny a pokračujte ve šlehání. Dejte na 1 hodinu do lednice.
- Vyjměte sušenkový základ a směs smetanového sýra z lednice a směs opatrně nalijte na sušenkový základ.
- Ujistěte se, že jsou semínka z granátového jablka suchá, poté je přidejte na vrch malinového cheesecaku, aby zakrývala vrstvu z mascarpone.
- Dejte do lednice na 8 hodin nebo přes noc.
Není nic lepšího než si vychutnat krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou pěnou na vašem latté nebo cappuccinu. Nejlahodnější kávu vám připraví skvělé kávovary DeLonghi, vyberte si z naší recenze ten pravý pro vás!