Koláč s mascarpone, malinami a granátovým jablkem

Koláč s mascarpone, malinami a granátovým jablkem
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Málokdo nemiluje malinový cheesecake. Tento recept se mírně liší od některých ostatních, protože nevyžaduje pečení ani želatinu a netuhne stejným způsobem jako běžný tvarohový koláč, který si můžete s námi připravit v 6 různých variantách, takže textura je jemnější a krémovější.

Co budeme potřebovat

  • 250 g grahamových sušenek
  • 100 g másla
  • 600 g plnotučného smetanového sýra
  • 250 g sýra mascarpone
  • 350 g moučkového cukru
  • 400 g malin
  • 250 g semínek granátového jablka

Postup

  • Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
  • Sušenky rozdrťte válečkem najemno.
  • Drobky přendejte do velké mísy, přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
  • Směs vyklopte do vymazané formy a uhlaďte.
  • Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Krátce prošlehejte smetanový sýr, mascarpone a moučkový cukr, pak přidejte maliny a pokračujte ve šlehání. Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Vyjměte sušenkový základ a směs smetanového sýra z lednice a směs opatrně nalijte na sušenkový základ.
  • Ujistěte se, že jsou semínka z granátového jablka suchá, poté je přidejte na vrch malinového cheesecaku, aby zakrývala vrstvu z mascarpone.
  • Dejte do lednice na 8 hodin nebo přes noc.

Není nic lepšího než si vychutnat krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou pěnou na vašem latté nebo cappuccinu. Nejlahodnější kávu vám připraví skvělé kávovary DeLonghi, vyberte si z naší recenze ten pravý pro vás!

Nepečený tvarohový koláč s malinovou náplní a zrníčky granátového jablka.
Zdroj: gastrosenses.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.