Tvarohový koláč s peřinkou

Tvarohový koláč s peřinkou

Tento tvarohový koláč vypadá úžasně, ale až ochutnáte jeho kousek, zamilujete si ho. A pokud vás sladká varianta netáhne, vyzkoušejte recepty na úžasné tvarohové pomazánky.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 110 gramů hladké mouky
  • špetka soli
  • 60 gramů změklého másla
  • 1 žloutek
  • 25 gramů krupicového cukru
  • 1 čajová lžička vody
  • kulatá forma na pečení o průměru 22 centimetrů

Náplň:

  • 110 gramů měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 3 polévkové lžíce vysokoprocentní smetany

Postup přípravy:

  • V míse smíchejte prosátou mouku a sůl.
  • Vytvořte důlek a přidejte máslo, žloutek, cukr a vodu a pomalu ingredience pomocí vidličky smíchejte.
  • Nakonec těsto spojíte a nechte čtvrt hodiny odpočinout.
  • Odpočaté těsto rozválejte do kulatého tvaru, poté jej přeneste do vymazané kulaté formy – okraje by měly být alespoň 1,5 centimetru vysoké.
  • Aby se vám těsto při pečení nenafouklo, položte na něj kus pečícího papíru a na něj nasypte například fazole nebo cizrnu.
  • Formu s těstem vložte do trouby a pečte při teplotě 200 stupňů asi 15 minut.
  • Pečící papír se zátěží oddělejte a teplotu snižte na 170 stupňů.
  • V míse smíchejte tvaroh, žloutek, cukr, kukuřičný škrob, citronovou kůru, šťávu a smetanu.
  • Směs nalijte na předpečený koláč.
  • Zbylý bílek vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně naneste jako poslední vrstvu na koláč a poklaďte švestkami.
  • Formu vložte do trouby a pečte dalších 40-45 minut – tvarohový koláč je potřeba hlídat, aby se sníh na povrchu nepřipálil.
pečený koláč s tvarohem, se švestkami na povrchu a posypaný nasekanými mandlemi
Zdroj foto: standard.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.