Vláčný dezert s tvarohem, hutnými povidly a jemnou šlehačkou, který je jednoduchý a skvěle chutná. Připravte si ho i vy!
Ingredience
- 4 vejce na těsto + 2 k tvarohu
- 250 g cukru krystal
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 500 g jemné tvarohu bez hrudek
- 1 vanilkový cukr
- trochu moučkového cukru
- 2 lžíce zlatého klasu
- 200 g povidla povidel
- 2 šlehačky v prášku Dr.Oetker
- 300 ml studeného mléka
Postup
- Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, zašlehejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Tvaroh utřete s práškovým cukrem dle chuti, zamíchejte vanilkový cukr, vajíčka a zlatý klas.
- Stačí promíchat vařečkou, jinak tvaroh zřídne.
- Plech o rozměru 30×40 cm vymažte a vysypte moukou.
- Rozetřete připravené těsto.
- Lžící klaďte do těsta hromádky tvarohové náplně a do mezer dejte povidla.
- Pečte při teplotě 180°C 25 minut.
- Nechte vychladnout.
- Šlehačku v prášku vyšlehejte se studeným mlékem a natřete na povrch koláče.
- Ozdobte podle vlastní fantazie.
- Můžete odložit do chladu.
- Pokrájejte a podávejte.
Pokud jste fanoušci těchto krásně vypadajících dezertů, inspirujte se i našimi dalšími recepty na mřížkový koláč 5x jinak.