Tvarohový koláč s povidly a šlehačkou

Tvarohový koláč s povidly a šlehačkou
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Vláčný dezert s tvarohem, hutnými povidly a jemnou šlehačkou, který je jednoduchý a skvěle chutná. Připravte si ho i vy!

Ingredience

  • 4 vejce na těsto + 2 k tvarohu
  • 250 g cukru krystal
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g jemné tvarohu bez hrudek
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu moučkového cukru
  • 2 lžíce zlatého klasu
  • 200 g povidla povidel
  • 2 šlehačky v prášku Dr.Oetker
  • 300 ml studeného mléka

Postup

  1. Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, zašlehejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Tvaroh utřete s práškovým cukrem dle chuti, zamíchejte vanilkový cukr, vajíčka a zlatý klas.
  3. Stačí promíchat vařečkou, jinak tvaroh zřídne.
  4. Plech o rozměru 30×40 cm vymažte a vysypte moukou.
  5. Rozetřete připravené těsto.
  6. Lžící klaďte do těsta hromádky tvarohové náplně a do mezer dejte povidla.
  7. Pečte při teplotě 180°C 25 minut.
  8. Nechte vychladnout.
  9. Šlehačku v prášku vyšlehejte se studeným mlékem a natřete na povrch koláče.
  10. Ozdobte podle vlastní fantazie.
  11. Můžete odložit do chladu.
  12. Pokrájejte a podávejte.
Pokrájený koláč se švestkami, šlehačkou a tvarohem.
www.nanicmama.sme.sk

Pokud jste fanoušci těchto krásně vypadajících dezertů, inspirujte se i našimi dalšími recepty na mřížkový koláč 5x jinak.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.