Tvarohový koláč se zakysanou smetanou ve skleničce

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou ve skleničce
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Tento recept je věnovaný domácím nepečeným cheesecakům ve skleničce. Použijte tento jednoduchý postup, když potřebujete rychlý dezert, který potěší všechny strávníky a je hotový za 30 minut. Bavte se také s různými příchutěmi a polevami. Nebo si připravte jeden z našich dokonalých receptů na jahodový cheesecake, neodoláte!

Co budeme potřebovat

  • 30 g másla (rozpuštěného)
  • 100 g grahamových sušenek
  • 240 ml husté smetany
  • 230 g plnotučného tvarohu
  • 65 g krystalového cukru
  • 30 g zakysané smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a vmíchejte sušenky. Směs bude připomínat mokrý písek.
  • Do každé sklenice přidejte asi 2 polévkové lžíce.
  • Mixérem vyšlehejte studenou hustou smetanu do tuha.
  • Vyšlehejte tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt na středně vysokou rychlost, dokud nebude hladká a krémová.
  • Vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí.
  • Na krustu ve sklenicích navrstvěte několik velkých lžic náplně.
  • Před přidáním polevy je chlaďte alespoň 30 minut a až 3 dny.

Polevu doporučujeme přidat přímo při podávání nebo až 2 hodiny předem.
Zakryjte a zbylé sklenice s cheeseecakem uložte v lednici po dobu až 5 dnů.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, borůvková omáčka, šlehačka, náplň do višňového koláče, citronový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájené ovoce, ořechy, čokoládové lupínky, plátky citronu, plátky limetky, strouhaný kokos, barevné sypání, máta
.

Malá sklenička naplněná krémem, sušenkovým základem a ozdobená malinou.
Zdroj: sohappyyoulikedit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.