Tento recept je věnovaný domácím nepečeným cheesecakům ve skleničce. Použijte tento jednoduchý postup, když potřebujete rychlý dezert, který potěší všechny strávníky a je hotový za 30 minut. Bavte se také s různými příchutěmi a polevami. Nebo si připravte jeden z našich dokonalých receptů na jahodový cheesecake, neodoláte!
Co budeme potřebovat
- 30 g másla (rozpuštěného)
- 100 g grahamových sušenek
- 240 ml husté smetany
- 230 g plnotučného tvarohu
- 65 g krystalového cukru
- 30 g zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a vmíchejte sušenky. Směs bude připomínat mokrý písek.
- Do každé sklenice přidejte asi 2 polévkové lžíce.
- Mixérem vyšlehejte studenou hustou smetanu do tuha.
- Vyšlehejte tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt na středně vysokou rychlost, dokud nebude hladká a krémová.
- Vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí.
- Na krustu ve sklenicích navrstvěte několik velkých lžic náplně.
- Před přidáním polevy je chlaďte alespoň 30 minut a až 3 dny.
Polevu doporučujeme přidat přímo při podávání nebo až 2 hodiny předem.
Zakryjte a zbylé sklenice s cheeseecakem uložte v lednici po dobu až 5 dnů.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, borůvková omáčka, šlehačka, náplň do višňového koláče, citronový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájené ovoce, ořechy, čokoládové lupínky, plátky citronu, plátky limetky, strouhaný kokos, barevné sypání, máta.