Uchování pečeného masa v mikrovlnné troubě

Uchování pečeného masa v mikrovlnné troubě

Zkuste si zakonzervovat pečené maso v mikrovlnce. Je to jednoduché a rychlé!

Budete potřebovat

  • maso na pečení
  • olej
  • koření – sůl, drcený kmín, česnek
  • vodu
  • sklenice na zavaření a víčka
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku a opláchněte.
  • Smíchejte koření s olejem, maso nakrájejte na kousky a naložte ho do vzniklé marinády.
  • Nechte marinovat v lednici, ideálně přes noc.
  • Vložte do pekáče a klasicky upečte.
  • Mezitím si sterilizujte zavařovací sklenice, které poté pořádně vysušte.
  • Jakmile je maso upečené, dejte ho do sklenic a zalijte výpekem.
  • Důležité je si nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm.
  • Zavíčkujte a sklenice vložte do plastové misky do mikrovlnné trouby.
  • Nastavte nejvyšší výkon 700 Wattů – 1 sklenice, která má 0,7 l potřebuje k zavaření 8 – 10 minut, menší sklenici stačí 5 – 6 minut.
  • S každou další sklenicí čas zdvojnásobte.
  • Vytáhněte sklenice, nechte vychladnout a uskladněte.
Nakládané vepřové maso ve sklenici.
www.bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.