Zkuste si zakonzervovat pečené maso v mikrovlnce. Je to jednoduché a rychlé!
Budete potřebovat
- maso na pečení
- olej
- koření – sůl, drcený kmín, česnek
- vodu
- sklenice na zavaření a víčka
- plastová miska
Postup přípravy
- Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku a opláchněte.
- Smíchejte koření s olejem, maso nakrájejte na kousky a naložte ho do vzniklé marinády.
- Nechte marinovat v lednici, ideálně přes noc.
- Vložte do pekáče a klasicky upečte.
- Mezitím si sterilizujte zavařovací sklenice, které poté pořádně vysušte.
- Jakmile je maso upečené, dejte ho do sklenic a zalijte výpekem.
- Důležité je si nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm.
- Zavíčkujte a sklenice vložte do plastové misky do mikrovlnné trouby.
- Nastavte nejvyšší výkon 700 Wattů – 1 sklenice, která má 0,7 l potřebuje k zavaření 8 – 10 minut, menší sklenici stačí 5 – 6 minut.
- S každou další sklenicí čas zdvojnásobte.
- Vytáhněte sklenice, nechte vychladnout a uskladněte.