Uchovávání hotových jídel do sklenic

Uchovávání hotových jídel do sklenic

Nejznámější způsob, jak si uchovat nějaký pokrm, je si ho zavařit pomocí zavařovacího hrnce do sklenic. Pokud takový hrnec máte doma, tak pojďme na to!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • nálev, šťávu (omáčku) nebo převařenou vodu
  • zavařovací sklenice a víčka
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si připravte zavařovací sklenice a víčka tak, že je pořádně sterilizujete.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho. (například maso)
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Pečlivě uzavřete pomocí víček a vložte sklenice do zavařovacího hrnce.
  • Skládejte je tak, aby byly od sebe vzdálené alespoň 1 centimetr.
  • Do hrnce dolijte vodu a vařte dle potřeby – většinou kolem 98-100 stupňů 1 hodinu, druhý den čas zkraťte na 45 minut.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte v chladném místě.
Nakládané maso v zavařovacích sklenicích s víčky.
zdroj: paleoleap.com

Podívejte se také na naše recepty na zavařování salátů aneb je efektivně konzervovat!

Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.