Uchovávání hotových jídel v myčce

Uchovávání hotových jídel v myčce

Připravte si svůj oblíbený pokrm a pak ho jednoduše zavařte v myčce. Chcete vědět, jak na to? Pak čtěte dál!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • nálev, šťávu nebo převařenou vodu
  • zavařovací sklenice
  • víčka

Postup přípravy

  • Nejdříve sterilizujte všechny potřebné zavařovací sklenice a víčka.
  • Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku kvůli bakteriím.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však až po okraj. (například maso)
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Sklenice řádně zavíčkujte a skládejte do myčky tak, aby stály rovně.
  • Pamatujte i na dostatečný rozestup mezi sklenicemi.
  • Zvolte ten nejdelší program – většinou na hrnce – a zapněte.
  • Nechte program dojet dokonce.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte ve sklepě nebo chladné komoře.
Zakonzervovaná rajčatová omáčka v zavařovacích sklenicích s vedle položenými listy bazalky, česnekem a čerstvými rajčaty.
zdroj: wholefully.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.