Připravte si svůj oblíbený pokrm a pak ho jednoduše zavařte v myčce. Chcete vědět, jak na to? Pak čtěte dál!
Budete potřebovat
- hotové jídlo
- nálev, šťávu nebo převařenou vodu
- zavařovací sklenice
- víčka
Postup přípravy
- Nejdříve sterilizujte všechny potřebné zavařovací sklenice a víčka.
- Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku kvůli bakteriím.
- Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
- Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však až po okraj. (například maso)
- Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
- Sklenice řádně zavíčkujte a skládejte do myčky tak, aby stály rovně.
- Pamatujte i na dostatečný rozestup mezi sklenicemi.
- Zvolte ten nejdelší program – většinou na hrnce – a zapněte.
- Nechte program dojet dokonce.
- Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte ve sklepě nebo chladné komoře.