Uchovávání hotových jídel v myčce

Uchovávání hotových jídel v myčce

Připravte si svůj oblíbený pokrm a pak ho jednoduše zavařte v myčce. Chcete vědět, jak na to? Pak čtěte dál!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo
  • nálev, šťávu nebo převařenou vodu
  • zavařovací sklenice
  • víčka

Postup přípravy

  • Nejdříve sterilizujte všechny potřebné zavařovací sklenice a víčka.
  • Sklenice nechte volně osušit – nepoužívejte utěrku kvůli bakteriím.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však až po okraj. (například maso)
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou, abyste se zbavili mastnoty.
  • Sklenice řádně zavíčkujte a skládejte do myčky tak, aby stály rovně.
  • Pamatujte i na dostatečný rozestup mezi sklenicemi.
  • Zvolte ten nejdelší program – většinou na hrnce – a zapněte.
  • Nechte program dojet dokonce.
  • Sklenice nechte vychladnout a poté je skladujte ve sklepě nebo chladné komoře.
Zakonzervovaná rajčatová omáčka v zavařovacích sklenicích s vedle položenými listy bazalky, česnekem a čerstvými rajčaty.
zdroj: wholefully.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.