Nasládlé a zároveň pikantní jídlo plné nudlí, kuřecího masa a žampionů připravíte za méně než 30 minut a přitom je to taková lahůdka!
Ingredience
- 450 g čerstvých udon nudlí
- 1 lžíce olivového oleje
- 300 g kuřecích prsou (nakrájených na malé kousky)
- 4 bílé žampiony, nakrájené na plátky
- 3 jarní cibulky (nakrájené)
Na omáčku
- 1 lžíce sezamového oleje
- ⅓ šálku sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce omáčky sriracha
- ¼ šálku hoisin omáčky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička zázvoru, čerstvě nastrouhaného
- ½ šálku kuřecího vývaru
- černý pepř dle chuti
Postup
- Udon nudle blanšírujte ve vroucí vodě asi 1 až 2 minuty nebo pokud používáte suché nudle, vařte podle návodu na obalu.
- Dobře sceďte a ihned opláchněte pod studenou vodou.
- Dejte stranou.
- Přidejte všechny ingredience na omáčku do mísy a šlehejte, dokud se nespojí.
- Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olivový olej.
- Přidejte kousky kuřete a opékejte, dokud kuře již není růžové a nezačne lehce hnědnout.
- Přidejte žampiony a restujte ještě pár minut, dokud žampiony nezačnou hnědnout.
- Do woku přidejte udon nudle a připravenou omáčku, vše dobře promíchejte a vařte, dokud se nudle neprohřejí.
- Ozdobte jarní cibulkou a podávejte horké.
Restované asijské pokrmy se skvěle připravují ve woku. Pokud tuto hlubokou pánev stále ještě nemáte doma, možná využijete naše recenze těch nejlepších pánví wok, ve kterých vám poradíme, jak vybrat tu správnou!