Recept na asijské hovězí nudličky se zeleninou je krásně barevný, snadný a hotový během pár minut.
Ingredience
- 200 g Udon nudlí (můžete použít i klasické vaječné nebo rýžové)
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g hovězí svíčkové
- 200 g žampionů
- 2 mrkve
- ½ brokolice
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička nasekaného zázvoru
- 1 lžička nasekaného česneku
- 1 lžíce sezamového oleje
- ½ lžičky chilli vloček
- sůl
- pepř
Postup
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rybí omáčku, nasekaný zázvor a česnek, chilli vločky, cukr a pepř a nechte stranou.
- Nudle uvařte dle návodu.
- Maso nakrájejte na nudličky, růžičky brokolice rozkrojte napůl, mrkev a žampiony pokrájejte na plátky.
- Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm opečte maso, 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Vyndejte a dejte stranou.
- Do pánve dejte zeleninu a zprudka orestujte, tak aby se prohřála a přitom si zachovala svoji křupavost.
- Přidejte nudle, maso a připravenou omáčku, pečlivě promíchejte a můžete podávat.
Nebo můžete postupovat podle videoreceptu: