Udon nudle s masem a zeleninou

Udon nudle s masem a zeleninou

Recept na asijské hovězí nudličky se zeleninou je krásně barevný, snadný a hotový během pár minut.

Ingredience

  • 200 g Udon nudlí (můžete použít i klasické vaječné nebo rýžové)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 200 g žampionů
  • 2 mrkve
  • ½ brokolice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ lžičky chilli vloček
  • sůl
  • pepř

Postup

  • V malé misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rybí omáčku, nasekaný zázvor a česnek, chilli vločky, cukr a pepř a nechte stranou.
  • Nudle uvařte dle návodu.
  • Maso nakrájejte na nudličky, růžičky brokolice rozkrojte napůl, mrkev a žampiony pokrájejte na plátky.
  • Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm opečte maso, 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Vyndejte a dejte stranou.
  • Do pánve dejte zeleninu a zprudka orestujte, tak aby se prohřála a přitom si zachovala svoji křupavost.
  • Přidejte nudle, maso a připravenou omáčku, pečlivě promíchejte a můžete podávat.

Nebo můžete postupovat podle videoreceptu:

Směs nudlí, zeleniny a masa ve velké nerezové pánvi
Zdroj: damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.