Naučte se připravit tento skvělý recept na krémové špagety se sýrem a vejci, který je inspirovaný oblíbeným italským pokrmem. Se správnou technikou si ho můžete pokaždé perfektně připravit.
Co budeme potřebovat
- 100 g uzeného bůčku
- 50 g sýra pecorino
- 50 g parmazánu
- 3 velká vejce
- 350 g špaget
- 2 velké stroužky česneku (oloupané a ponechané vcelku)
- 50 g másla
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Dáme vařit velký hrnec s vodou
- 100 g uzeného bůčku nakrájíme nadrobno
- 50 g sýra pecorino a 50 g parmazánu nastrouháme najemno a smícháme
- Ve střední misce rozklepneme 3 velká vejce a okořeníme trochou čerstvě nastrouhaného černého pepře. Vše dejte stranou
- Do vroucí vody přidáme 1 lžičku soli
- Přidáme 350 g špaget, a když se voda vrátí k varu, vaříme je zakryté zakryté asi 10 minut nebo dokud nejsou al dente
- Rozmáčkneme 2 oloupané stroužky česneku čepelí nože
- Zatímco se špagety vaří, orestujeme si bůček s česnekem
- Do velké pánve dáme 50 g másla, a jakmile se máslo rozpustí, přidáme bůček a česnek
- Necháme, za častého míchání vařit na střední teplotu, asi 5 minut, dokud bůček nezezlátne a nebude křupavý
- Česnek nyní vyndáme a vyhodíme
- Teplotu pod bůčkem udržujeme nízkou
- Když jsou těstoviny hotové, vložíme je do pánve s bůčkem
- Vodu z těstovin ještě nevyléváme
- Většinu sýra smícháme s vejci a malou hrst si necháme na posypání na později
- Pánev se špagetami a bůčkem sundáme z plotny
- Nyní rychle vlijeme vejce a sýr, za pomocí kleští nebo vidličky špagety promícháme s vaječnou směsí, která zhoustne a vše obalí
- Přidáme další vodu z těstovin, aby uhlířské špagety zůstaly šťavnaté a krémové
- V případě potřeby dochutíme trochou soli
- Uhlířské špagety ihned podáváme s trochou zbylého sýra a mletým černým pepřem