Uhlířské špagety alla carbonara

Uhlířské špagety alla carbonara

Naučte se připravit tento skvělý recept na krémové špagety se sýrem a vejci, který je inspirovaný oblíbeným italským pokrmem. Se správnou technikou si ho můžete pokaždé perfektně připravit.

Co budeme potřebovat

  1. 100 g uzeného bůčku
  2. 50 g sýra pecorino
  3. 50 g parmazánu
  4. 3 velká vejce
  5. 350 g špaget
  6. 2 velké stroužky česneku (oloupané a ponechané vcelku)
  7. 50 g másla
  8. Mořská sůl
  9. Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Dáme vařit velký hrnec s vodou
  2. 100 g uzeného bůčku nakrájíme nadrobno
  3. 50 g sýra pecorino a 50 g parmazánu nastrouháme najemno a smícháme
  4. Ve střední misce rozklepneme 3 velká vejce a okořeníme trochou čerstvě nastrouhaného černého pepře. Vše dejte stranou
  5. Do vroucí vody přidáme 1 lžičku soli
  6. Přidáme 350 g špaget, a když se voda vrátí k varu, vaříme je zakryté zakryté asi 10 minut nebo dokud nejsou al dente
  7. Rozmáčkneme 2 oloupané stroužky česneku čepelí nože
  8. Zatímco se špagety vaří, orestujeme si bůček s česnekem
  9. Do velké pánve dáme 50 g másla, a jakmile se máslo rozpustí, přidáme bůček a česnek
  10. Necháme, za častého míchání vařit na střední teplotu, asi 5 minut, dokud bůček nezezlátne a nebude křupavý
  11. Česnek nyní vyndáme a vyhodíme
  12. Teplotu pod bůčkem udržujeme nízkou
  13. Když jsou těstoviny hotové, vložíme je do pánve s bůčkem
  14. Vodu z těstovin ještě nevyléváme
  15. Většinu sýra smícháme s vejci a malou hrst si necháme na posypání na později
  16. Pánev se špagetami a bůčkem sundáme z plotny
  17. Nyní rychle vlijeme vejce a sýr, za pomocí kleští nebo vidličky špagety promícháme s vaječnou směsí, která zhoustne a vše obalí
  18. Přidáme další vodu z těstovin, aby uhlířské špagety zůstaly šťavnaté a krémové
  19. V případě potřeby dochutíme trochou soli
  20. Uhlířské špagety ihned podáváme s trochou zbylého sýra a mletým černým pepřem
nejlepší špagety s vaječnou omáčkou a tučným bůčkem inspirované v Itálii.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.