Uhlířské špagety bez smetany

Uhlířské špagety bez smetany

Zde vám ukážu, jak vyrobit klasickou Carbonaru, která je krémová, ale nepoužívá smetanu. S několika jednoduchými ingrediencemi je to perfektní týdenní večeře!

Ve většině regionů Itálie znamená tradiční carbonara nulovou smetanu. Je však docela jednoduché vyrobit „krémovou“ carbonaru bez použití smetany. Následuj mě…

Co budeme potřebovat

  1. 500 g sušených špaget
  2. 250 g dušené šunky (nakrájené na kostičky)
  3. 75 g sýru Pecorino (jemně nastrouhané)
  4. 3 vaječné žloutky
  5. 2 celá vejce
  6. Stroužek česneku (oloupaný a rozdrcený nožem)
  7. Sůl
  8. Drcený černý pepř
  9. Olivový olej

Postup

  1. V míse ušleháme 2 celá vejce a 3 žloutky, dokud není vaječná směs jednotná
  2. Vmícháme 75 g pecorina a lehce ochutíme černým pepřem
  3. Směs dáme stranou
  4. Vložíme špagety do silně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (trochu tvrdé)
  5. Ke konci vaření nabereme šálek těstovinové vody, kterou použijeme později
  6. Do pánve přidáme lžičku olivového oleje a necháme jí na střední teplotě zahřát
  7. Poté přidáme stroužek jemně prolisovaného česneku a 250 g dušené šunky do pánve na středním teplotu
  8. Smažíme, dokud šunka nebude hezky opečená
  9. Odstraníme česnek a vypneme plotnu  
  10. Do pánve přidáme špagety a okamžitě promícháme s opečenou šunkou
  11. Přidáme kapku těstovinové vody a pokračujeme v míchání, dokud nejsou špagety krásně lesklé
  12. Nalijeme vaječnou směs na špagety a rychle pokračujte v míchání
  13. Je důležité pracovat rychle, jinak se vejce začnou vařit
  14. Pokud začnou špagety osychat, přidáme další kapku těstovinové vody
  15. Okořeníme a ihned podáváme s extra pecorinem na teplých talířích
Perfektně připravené domácí špagety s omáčkou z vajec a pečeným masem.
Zdroj: kelseynixon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.