Ultra křupavé pečené bramborové klínky

Ultra křupavé pečené bramborové klínky

Připravte si křupavé kořeněné bramborové hranolky na zdravější způsob a to v troubě. Vzhledem k tomu, že použijte olivový olej, prospějí i vašemu srdci a nebudete tak muset mít výčitky, že jste porušili svoji dietu.

Ingredience

  • 1 kg omytých brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 1 lžička mořské soli
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky, volitelně

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vyložte velký plech pečícím papírem.
  2. Rozkrojte každý brambor podélně na polovinu, pak znovu podélně na polovinu, aby vznikly čtvrtiny, a poté každou část rozkrojte znovu podélně, abyste vytvořili dva klíny (skončíte s 8 klíny na brambor; ujistěte se, že jsou přibližně stejné).
  3. Vložte nakrájené brambory do velké mísy a zalijte je horkou vodou.
  4. Nechte je máčet 10 minut.
  5. Osušte brambory utěrkou, která nepouští vlákna.
  6. Na připravený plech položte brambory a pokapejte je olivovým olejem.
  7. Zasypte je sušeným česnekem, cibulí, solí a velkým množstvím pepře.
  8. Prohazujte, dokud nejsou brambory rovnoměrně obalené v oleji a koření, a poté je na plechu rovnoměrně uspořádejte.
  9. Pečte po dobu 30 minut a poté klínky otočte.
  10. Opět je rovnoměrně uspořádejte a vraťte zpět do trouby.
  11. Pečte, dokud nejsou klínky krásně zlatavé a křupavé, což je dalších asi 25 až 30 minut.
  12. Posypte čerstvou petrželkou a ihned podávejte.
Pečené bramborové klínky v pekáči s omáčkami.
www.cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.