Univerzální hnědá omáčka s houbami a rýží (UHO)

Univerzální hnědá omáčka s houbami a rýží (UHO)

Každý z nás zná UHO omáčku, která byla s velkou slávou podávána ve školních jídelnách. Ale nebojte se, tato omáčka na rýži má s touto školní, společnou jen tu barvu. Její chuť je diametrálně rozdílná a vy si pochutnáte jako nikdy!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce olivového oleje
  2. 30 g másla
  3. 750 g žampionů (nakrájené na plátky)
  4. 2 stroužky česneku (mleté)
  5. Malá cibule (nakrájená nadrobno)
  6. 300 g dlouhozrnné rýže (nevařená)
  7. 565 ml zeleninového vývaru
  8. 200 g jarní cibulky (nakrájené nadrobno)

Postup

  1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme máslo na vysokou teplotu
  2. Přidáme polovinu hub a vaříme 5 minut dozlatova
  3. Dochutíme solí a pepřem
  4. Houby vyndáme a odstavíme stranou
  5. Přidáme polévkovou lžíci oleje a přidáme i máslo
  6. Když se rozpustí, přidáme cibuli a česnek
  7. Vaříme 30 vteřin a poté přidáme zbývající houby
  8. Vaříme 5 minut, dokud houby lehce nezhnědnou
  9. Přidáme rýži a 150 ml vývaru
  10. Mícháme tak, aby se vše spolu spojilo, a přidáme zbylý vývar
  11. Hrnec přiklopíme poklicí, směs přivedeme k varu a poté teplotu ztlumíme na středně nízkou teplotu
  12. Vaříme asi 15 minut, dokud se tekutina v hrnci nevyvaří
  13. Hrnec sundáme ze sporáku, sundáme pokličku a vhodíme odložené houby a jarní cibulku
  14. Opět přiklopíme a necháme takto stát asi 10 minut
  15. Poté houbovou omáčku s rýží promícháme a podle potřeby (pro větší krémovost) vmícháme lžíci másla a podáváme
Tradiční hnědá univerzální omáčka s houbami a rýží.
Zdroj: thedeliciousspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.