Připravovat krém ke každému cukroví zvlášť je otrava, viďte? Tak co takhle si to usnadnit univerzálním receptem?
INGREDIENCE:
- 500 g másla
- 250 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
POSTUP:
- Nejdříve ušleháme vejce s cukrem do tuhé pěny.
- Přidáme rozměklé máslo a vše spojíme pomocí mixéru.
- Krém můžeme odložit do lednice.
Jak tento krém dochutit?
Z univerzálního krému můžeme vytvořit krém:
- rumový – postačí vmíchat 4 lžíce klasického hnědého rumu
- kakaový – vmícháme 1 lžíci holandského kakaa
- mandlový – přidáme nadrobno rozemletých 50 g mandlí + můžeme dodat mandlové aroma
- kávový – ze 4 lžiček instantní kávy si připravíme malé espresso, které po vychladnutí vmícháme do krému
- ořechový – nameleme hrst ořechů a přidáme je do vytvořeného krému
Krémy pak můžeme využít jako náplň do trubiček i kornoutků a nebo například do vosích hnízd. Tuhý krém pak můžete využít také na slepování.