K vytvoření několika různých variant cukroví potřebujeme vytvořit základní těsto.
INGREDIENCE:
- 500 g hladké mouky
- 500 g změklého másla
- 250 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 5 žloutků
- špetka soli
POSTUP:
- Nejdříve smícháme sypké suroviny.
- Poté přidáme máslo a žloutky a vypracujeme hladké těsto.
- Necháme v lednici odpočinout minimálně 2 – 3 hodiny.
V tuto chvíli máme těsto, se kterým toho vytvoříme spoustu. Můžeme třetinu těsta v této podobě rozválet, vykrajovat oblíbené tvary a 5 – 10 minut péct na plechu s pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 170 °C.
Dozdobit můžeme po vychladnutí bílkovou polevou či roztopenou čokoládou.
Co s bílky, které nám zůstanou po oddělení žloutků? S moučkovým cukrem a citronovou šťávou si můžeme připravit polevu na zdobení, kterou můžeme dozdobit cukroví.