Upečená panenka naložená v hořčičné marinádě

Upečená panenka naložená v hořčičné marinádě

Křehká a šťavnatá grilovaná vepřová pečeně se sladkou a pikantní medovo hořčičnou marinádou se nejlépe hodí k jednoduchým šťouchaným bramborám.

Co budeme potřebovat

  • 50 ml jablečného octa
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 g medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 kg vepřové panenky

Medová hořčičná omáčka

  • 50 g medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice

Postup

  1. Ve velké míse prošlehejte jablečný ocet, olivový olej, med, hořčici, česnek, sůl, papriku a pepř.
  2. Nalijte směs do velkého sáčku se zipem. Přidejte vepřovou panenku.
  3. Uzavřete sáček a ujistěte se, že je vepřové maso pokryté marinádou. Nechte přes noc v lednici.
  4. Vyjměte vepřové maso z chladničky a před grilováním jej nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  5. Předehřejte troubu v režimu grilu na 160 stupňů.
  6. Grilujte panenku, dokud teploměr na maso zasunutý do nejsilnější části nezaznamená 65 °C až 70 °C.
  7. Vyjměte panenku z trouby a před krájením ji nechte 10 minut odstát.
  8. Medovou hořčičnou omáčku připravíte smícháním medu a dijonské hořčice.
  9. Nakrájejte vepřové maso a podávejte teplé s medově hořčičnou omáčkou.
Dva kusy vepřové panenky s omáčkou ze smetany a hořčice.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.