Křehká a šťavnatá grilovaná vepřová pečeně se sladkou a pikantní medovo hořčičnou marinádou se nejlépe hodí k jednoduchým šťouchaným bramborám.
Co budeme potřebovat
- 50 ml jablečného octa
- 30 ml olivového oleje
- 30 g medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžička červené papriky
- 1 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 kg vepřové panenky
Medová hořčičná omáčka
- 50 g medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
Postup
- Ve velké míse prošlehejte jablečný ocet, olivový olej, med, hořčici, česnek, sůl, papriku a pepř.
- Nalijte směs do velkého sáčku se zipem. Přidejte vepřovou panenku.
- Uzavřete sáček a ujistěte se, že je vepřové maso pokryté marinádou. Nechte přes noc v lednici.
- Vyjměte vepřové maso z chladničky a před grilováním jej nechte ohřát na pokojovou teplotu.
- Předehřejte troubu v režimu grilu na 160 stupňů.
- Grilujte panenku, dokud teploměr na maso zasunutý do nejsilnější části nezaznamená 65 °C až 70 °C.
- Vyjměte panenku z trouby a před krájením ji nechte 10 minut odstát.
- Medovou hořčičnou omáčku připravíte smícháním medu a dijonské hořčice.
- Nakrájejte vepřové maso a podávejte teplé s medově hořčičnou omáčkou.