Upečený králík s bramborami

Upečený králík s bramborami
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Tento pokrm téměř jistě osloví většinu strávníků. Maso se nejprve dvě hodiny marinuje v majonéze a cibuli, díky čemuž bude úžasně jemné. Poté se peče spolu s bramborami v troubě, aby se chutě báječně spojily. Tip na skvělý víkendový oběd!

INGREDIENCE

  • 800 – 900 g králíka
  • 2-3 cibule
  • sůl, podle chuti
  • černý pepř, podle chuti
  • 5 lžic majonézy
  • koření na maso, dle chuti
  • 700-800 g brambor
  • 4 lžíce rostlinného oleje

POSTUP

  1. Králíka nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
  3. Vložte maso do mísy.
  4. Dochuťte solí, pepřem a kořením na maso, přidejte majonézu a cibuli a dobře promíchejte.
  5. Mísu zakryjte a nechte v lednici marinovat.
  6. Brambory oloupejte.
  7. Velké brambory překrojte napůl nebo na čtvrtiny, menší nechte celé.
  8. Brambory osolte, opepřete, pokapejte olejem a dobře promíchejte.
  9. Zapékací mísu vyložte alobalem.
  10. Přendejte do ní králíka a brambory.
  11. Horní část mísy pevně uzavřete alobalem.
  12. Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 60 minut.
  13. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 25-30 minut.
  14. Nakonec vyndejte z trouby, znovu přikryjte alobalem a nechte 15-20 minut odpočívat.
  15. Upečeného králíka s bramborami nandejte na talíře a podávejte horké.
Kus králíka servírovaný spolu s bramborami a větvičkou rozmarýnu na talíři.
www.yummytemple.com

Vyzkoušejte i naše bezkonkurenční recepty s králičím masem 10x jinak. Pečené i dušené varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.