Vynikající recepty ze srnčího masa na jednom místě! Pečeme, vaříme a nakládáme!

Zvěřina je lahůdkou mezi masy. Divoká zvěř představuje maso v té nejvyšší kvalitě. Králem mezi zvěřinou je bezpochyby srnčí.

Pojďte se tedy inspirovat nejen recepty ze srnčího masa, ale i jednoduchým návodem, jak maso naložit, aby bylo co nejjemnější!

Dobrou chuť přejeme.

Jak naložit srnčí maso?

Inspirujte se staročeským receptem na tuto marinádu na maso ze srnce.

Co budeme potřebovat

  • 250 ml vody
  • 250 ml 4% octa
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce pokrájeného celeru
  • 1 lžíce pokrájené mrkve
  • 1 lžíce pokrájené petržele
  • 1 pokrájená cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu

Postup

  1. Všechny přísady svaříme.
  2. Mořidlo nalijeme na maso.
  3. Každý den maso obracíme.
  4. Necháme uležet 3 dny.

Na recepty ze srnčího masa je potřeba mít i kvalitní kus masa, ale kolik stojí a s jakou cenou přibližně počítat?

Cena srnčího masa se liší podle toho jakou část ke svému kulinářskému umění potřebujete.

Ceny se pohybují:

  • hřbet cca. 500 Kč/kg
  • hřbet s kostí cca. 350 Kč/kg
  • kýta cca. 310 Kč/kg
  • plec cca. 220 Kč/kg
  • svíčková cca. 520 Kč/kg
  • maso na guláš (ořez) cca. 170 Kč/kg

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.