Recepty na utopence nejen z párků. Ideální k pivu!

Naši tradiční utopenci jsou zmámí napříč Českou republikou.

Nepatří pouze mezi hospodské pochoutky k pivu, ale mnohdy také umí zasytit i doma.

Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší nakládané pochoutky, za které vám budou zejména muži líbat ruce.

Utopenci jsou obyčejnou, ale přitom pikantní lidovou pochoutkou s poněkud zvláštním názvem.

Jsou nabízeny především v hospodách, kde se nevaří vůbec nebo jen málo, protože svou přípravou to je vlastně konzervace, byť s omezenou trvanlivostí.

V domácnostech pak poskytují vydatnější svačinu nebo jednoduchou večeři. A proč název utopenci? Protože základ z uzeniny nebo jiných surovin se zalévá pikantním kyselým nálevem a použité suroviny musí být vždy zcela potopeny.

Velmi oblíbení jsou také utopenci z mletého rybího masa a zeleniny. Nejlepší přílohou k utopencům je domácí chléb.

Zaujal-i vás recept na nakládaný hermelín, vyzkoušejte i další varianty.

Povedli se? Který recept na utopence se vám líbil nejvíce? Co ještě „utápíte“ ve vaší kuchyni vy? Pochlubte se v komentářích.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.