Naši tradiční utopenci jsou zmámí napříč Českou republikou.
Nepatří pouze mezi hospodské pochoutky k pivu, ale mnohdy také umí zasytit i doma.
Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší nakládané pochoutky, za které vám budou zejména muži líbat ruce.
Naše recepty
Utopenci jsou obyčejnou, ale přitom pikantní lidovou pochoutkou s poněkud zvláštním názvem.
Jsou nabízeny především v hospodách, kde se nevaří vůbec nebo jen málo, protože svou přípravou to je vlastně konzervace, byť s omezenou trvanlivostí.
V domácnostech pak poskytují vydatnější svačinu nebo jednoduchou večeři. A proč název utopenci? Protože základ z uzeniny nebo jiných surovin se zalévá pikantním kyselým nálevem a použité suroviny musí být vždy zcela potopeny.
Velmi oblíbení jsou také utopenci z mletého rybího masa a zeleniny. Nejlepší přílohou k utopencům je domácí chléb.
Zaujal-i vás recept na nakládaný hermelín, vyzkoušejte i další varianty.
Povedli se? Který recept na utopence se vám líbil nejvíce? Co ještě „utápíte“ ve vaší kuchyni vy? Pochlubte se v komentářích.