Měli jste už polévku z pečené červené řepy? Pochutnáte si na lahodné krémové konzistenci a bohaté chuti. Výhodou je, že je ideální i pro vegany a vegetariány.
Ingredience:
- 500 g červené řepy (asi 4 ks)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 řapíkatý celer
- 4 a ¼ hrnku zeleninového vývaru
- 2 lžíce nasekaného kopru
- sůl a pepř
Na ozdobu:
- jogurt bílý (pro vegany třeba sojový)
- kopr na posypaní
Postup:
- Řepu si umyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Potřete lžící oleje, dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte při 200 °C asi 30 minut do změknutí.
- Mezitím si nakrájejte cibuli nadrobno a celer na plátky.
- V hrnci si rozpalte zbytek oleje, přidejte cibuli a celer. Restujte po dobu 5 minut, občas míchejte.
- Přimíchejte pečenou řepu, přilejte vývar, dochuťte a vařte asi 5 minut.
- Přidejte nasekaný kopr a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
- Polévku servíruje pokapanou jogurtem a ozdobenou koprem.