Sezóna letních grilovaček je tady.
Proč si ji letos trochu nezpestřit?
Pokud máte doma udírnu, určitě oceníte naše vynikající recepty na uzená kuřecí stehna, na kterých si pochutnají všichni vaše hosté.
Dejte vale grilovaným pokrmů a pojďte si užít zase něco jiného!
Naše recepty
Pokud si chcete užít i klasické grilování, pak se podívejte i na naše recepty na grilované kuře!
Tipy na uzení kuřecích stehen
- Experimentujte s kořením. Použijte své oblíbené směsi koření nebo si vytvořte vlastní. Fantazii se meze nekladou. Na posledních 10 minut uzení můžete stehna potřít libovolnou BBQ omáčkou pro lepší chuť.
- Použijte správné dřevo. Kuřecí maso je jemný protein, který snadno pohlcuje chuť kouře. Ať už si vyberete jemnější třešeň, pekanový ořech, jabloňové dřevo, kouřovější bílý ořech nebo mesquite, tvrdé dřevo je nejlepší dřevo na uzení. Vyhněte se měkkému dřevu, které produkuje mízu.
- Maso opečte pro větší křupavost. Aby byla kůže křupavá, kuřecí stehna po uzení opečte. Když jejich vnitřní teplota dosáhne 76 stupňů Celsia, vyjměte maso z udírny a opečte je na pánvi na sporáku nebo v troubě předehřáté na funkci gril.
- Stehna nechte odpočinout. I když může být lákavé okamžitě rýpnout do horkých kuřecích stehen, před podáváním nechte maso pět minut odpočinout. Šťáva se během odpočinku v mase přerozdělí a výsledkem bude vlhké a chutné kuřecí.
A jak se vám naše dnešní recepty na uzená kuřecí stehna líbily? Napište nám do komentářů!