Luxusní kuřecí stehna vyuzená do dokonalosti a glazovaná ve směsi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika jsou dokonale šťavnatá a neskutečně chutná. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na glazé:
- ½ šálku bourbonu
- ½ šálku javorového sirupu
- ¼ šálku kečupu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička balzamikového octa
Na kuřecí maso:
- 4 kuřecí stehna
- ¼ šálku grilovacího koření dle výběru
- ¼ šálku třtinového cukru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
Postup
- Smíchejte ingredience na glazé ve střední pánvi.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 10–15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
- Sundejte z plotny a dejte stranou.
- Smíchejte grilovací koření, cukr, sůl a pepř.
- Směsí potřete veškeré maso.
- Nastavte si gril nebo elektrickou udírnu na uzení při 135°C pomocí nepřímého tepla.
- Přidejte maso kůží nahoru a uďte 1 a 1/2 hodiny nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 71°C.
- Kuřecí stehna otočte.
- Spodní stranu stehen potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
- Znovu otočte, potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
- Kuřecí stehna s kůží znovu potřete glazurou a ještě pár minut uďte.
- Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na stehna z kuřecího masa, kterým nebude nikdo moci odolat!